Studievägledning och studentstöd

Studievägledning och studentstöd arbetar förebyggande och stödjande för att underlätta studentens väg genom universitetet och är därmed en stödfunktion till universitetets utbildningsverksamhet.

I samverkan med institutionerna arbetar vi för att alla studenter ska bli framgångsrika i sina studier. Vi erbjuder såväl individuellt stöd som gruppaktiviteter för studenter samt informerar och ger konsultativt stöd till institutionspersonal inom följande områden:

  • Studievägledning
    Bild: Elin Berge
    Studievägledning och studieinformation. Den centrala studievägledningen ger enskild studie- och yrkesvägledning för studenter och sökande.
  • Stöd för studenter med funktionsnedsättning.
  • Studenträtt
    Vi informerar, ger råd och utreder trakasserianmälningar från studenter. Vi upprättar och reviderar regelverk på grund- och avancerad nivå.

Alla som vill få studieinformation eller har frågor om stöd vid funktionsnedsättning är välkomna till Infocenter Universum.


För dig som är student

Du som är student vid Umeå universitet hittar information på webbplatsen "Student" som du når via länken högst upp på sidan.

För dig som söker studier

Du som ännu inte är student och söker information om utbildningsutbud och hur det är att vara student vid Umeå universitet hittar all sådan information under fliken "Utbildning" ovan i sidhuvudet. 

För dig som är anställd

Studentcentrums stöd för Umeå universitets anställda finner du på Aurora som du når via länken ”Medarbetare” högst upp på sidan.